clubrit toertocht clubwedstrijd trainingsrit clubactiviteit fietsen bij de buren

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

BikePlaza

Weersverwachting
Zevenhuizen
Weeronline.nl - Meer weer in Zevenhuizenweeronline.nl Altijd jouw weer

roeibaan2016

Beste allemaal,

Door de versoepelingen van de Corona-regels mogen we per 1 juli weer meer sporten in de buitenlucht.

Dit is voor ons als bestuur reden om de dinsdag- en donderdagavondritten weer voorzichtig te gaan opstarten. Voor wat betreft de dinsdag- en donderdagavondtrainingen vertrekken we vanaf de parkeerplaats van de Alexanderbaan, waar meer ruimte is om de 1,5m in acht te houden.

De zondagsritten vertrekken vooralsnog vanaf de bankjes. om 8:45 de snelle groepen en om 9:00 uur de traditionele Lekdijk-groep.

Ook de woensdagavondtrainingen van Kevin blijven doorgaan.

Houdt nog steeds voor en na het sporten 1,5 meter afstand van elkaar !!! Het virus is nog steeds onder ons !!!Ook de richtlijnen volgens de NTFU geven vanaf 01 juli weer meer ruimte om in groepen te gaan fietsen.
In het kort:
• De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Fietsen in een groep mag dus.
• Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
• Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
• Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
• Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.

klik hier voor de richtlijnen van de NTFU

Om de 1,5m tot de andere weggebruikers zo goed als mogelijk aan te houden rijden we vooralsnog in groepen van 6-8 personen van gelijke sterkte. De gemiddelde snelheid zal daarbij per groep variëren van 30km/h (c-rijders) ; ca 30-32,5 km /h (b2-rijders); 32,5-35 km/h (b1-rijders) en >35 km/h (a-rijders). Bij meer dan ca 8 personen voor een groep splitsen we deze op.

De groepen starten met enige tussentijd (snelste eerst) waarbij we afspreken dat we de onderlinge afstand behouden. Dus niet het gat dicht rijden en met 12-16 man doorrijden.
De route voor de dinsdagavond is iets aangepast om al te krappe fietspaden en drukke punten te vermijden. Deze zal worden verstrekt via de app-groepen. Op de donderdagavond zal de snelle groep waarschijnlijk de route door de krimpenerwaard gaan volgen omdat daar meer ruimte is. volg de app-groepen om je op de hoogte te houden.

We verzoeken we iedereen om goed rekening te houden met andere weggebruikers. Een bel, een bedankje als je iemand passeert en niet meer het legen van je neus, maar snuiten in een papieren zakdoekje dat je thuis weggooit, vergt weinig maar draagt veel bij aan het begrip van anderen voor onze sport.


Last but not least: voor elke groep is er in principe een wegkapitein, maar los daarvan is het goed dat we elkaar blijven aanspreken op veilig en sociaal gedrag.

Veel fietsplezier,

Het bestuur/ de wegkapiteins

Dit en meer op BikePlaza: