Dinsdagavond trainingsrit

Al sinds club-heugenis worden er op de dinsdagavonden in de zomertijd trainingsritten gereden over een vast rondje. Dat vaste rondje is bedoeld om goed bekend te raken met de route. Want als de obstakels, knelpunten en andere verrassingen in het parcours bij de renners bekend is kan er beter worden gefocust op het trainen van bijvoorbeeld kop over kop rijden. Dinsdag staat traditioneel in het teken als het "snelle rondje".

Details

Startlocatie: de parkeerplaats van de Willem Alexander roeibaan

Route: Zie deze Strava Route of download hier de GPX

Vertek: 19:00 uur

A-groep vertekt om 19:00 uur. - Gemiddelde snelheid: > 35 km/u

B1-groep vertrekt zo'n 2 minuten later. - Gemiddelde snelheid: 33-35 km/u

B2-groep vertrekt wederom zo'n twee minuten later. - Gemiddelde snelheid: 31-33 km/u

C-groep vertrekt wederom zo'n twee minuten later. - Gemiddelde snelheid 29-31 km/u

Maximale groepsgrootte: er wordt gestreeft naar max 10 rijders, absolute max is 14 rijders

Op vaste punten (Coenecoopbrug, Oud-Bodegraafseweg, einde Goudse Rijpad over N11) wordt er bij de B groepen gecontroleerd op afvallers. De C-groep fungeert als bezemgroep. Bij lek of andere pech wordt als groep op elkaar gewacht. We proberen voor vertrek al groepen te vormen, dus zoek bij het verzamelen direct je groepje. Weet je niet in welke groep je het beste past? Of wil je een snellere groep proberen? Bespreek dit dan met een van de wegkapiteins. Hang je aan het elastiek en moet je lossen? Laat je dan afzakken en rijd rustig uit. Je kunt dan aansluiten bij de volgende langzamere groep die even later bij je langs rijdt. Het zou mooi zijn voor de groep als je mee kunt draaien met de kop-over-kop, alhoewel we dat niet meteen van je verwachten.

Gastrijders zijn altijd welkom om mee te rijden, maar houden zich aan de spelregels van TCZ'80 en de specifieke die mogelijk binnen de groep zijn afgesproken of routine zijn geworden. Rijd je vaak als gast mee? Word dan lid! Dat kost je maar 3 tientjes per jaar!

Donderdagavond socialride

Sinds kort is er voor diegenen die doordeweeks rustig aan willen doen, een social ride. Dit is een rit op sociaal tempo door de Krimpenerwaard.


Donderdagavond trainingsrit

Al sinds club-heugenis worden er op de donderdagavonden in de zomertijd trainingsritten gereden over een vast rondje. Donderdag staat traditioneel in het teken als het "Brienenoordbrug rondje". Er rijden twee groepen die tegelijk starten en tot de Brienenoordbrug samen rijden. De langzame groep gaat de Brienenoordbrug over en keert direct om, over de Rotte terug naar Zevenhuizen. De snelle groep rijdt na de Brienenoordbrug een rondje Ridderkerk langs de Nieuwe Maas.

Details

Startlocatie: de bankjes

Route: Zie deze Strava Route of download hier de GPX

Vertek: 19:00 uur

A/B-groep - Gemiddelde snelheid: 32-35 km/u

C-groep - Gemiddelde snelheid 29-31 km/u

Na afloop kan er onder het genot van een biertje tot in de vroege uurtjes worden nagepraat in café Oud Verlaat

Zondagochtendrit

Het traditionele rondje over de dijk naar Stolwijk is een traditie bij TC Zevenhuizen '80. Voor deze route wordt in twee groepen gestart, een snellere groep rijdt via de dijk en rijdt elkaar het snot voor ogen met als hoogtepunt de sprint bij het veer van Bergambacht. De rustige groep rijdt via provinciale weg naar het café in Stolwijk waar beide groepen het met elkaar gezellig maken.

Daarnaast zijn er toerritten voor een A-, B- groep, waarbij de A-groep een snelheid van >32 =km/h nastreeft en de B-groep het bij ca 30km/h houdt. Er zijn een aantal vaste routes van zo'n 80-120km waaruit gekozen kan worden, afhankelijk van weer en seizoen, en om de variatie er in te houden. Bij meer dan 15 rijders wordt de groep gesplitst. Beide groepen rijden dezelfde route en ontmoeten elkaar bij de koffiestop, waar desgewenst in overleg van groep kan worden gewisseld.

Startlocatie Rondje Dijk: De Bankjes

Startlocatie toeritten: Shell Nesselande

Vertrektijd A/B-groep: 9:00 uur
Gemiddelde snelheid: > 32 km/u
Wegkapiteins: ... | ...

Vertrektijd C-groep: 9:02 uur
Gemiddelde snelheid: ± 30 km/u
Wegkapiteins: ... | ...

Wegkapiteins stemmen voor het weekend de route met elkaar af en delen dit via Whatsapp en de website.
De trainingsavonden en zondagsritten starten wanneer de zomertijd begint.