TC Zevenhuizen '80 kent ook drie toertochten. Dat zijn georganiseerde tochten waaraan deelnemers tegen betaling kunnen deelnemen. Voor leden van TC Zevenhuizen '80 is deelname uiteraard gratis, voor deelnemers die lid zijn van de NTFU of KNWU geldt altijd een korting. De tochten worden uitgepijld en kunnen op eigen gelegenheid en tempo worden gefietst. In principe zijn er geen voorrijders, maar er gaat altijd wel een groep van de club zelf waar gasten desgewenst bij kunt aansluiten.

 

KredersKlassieker

Het paradepaardje van TCZ'80. Een tocht door het trainingsgebied van de Kreders, broers en neven die in Zevenhuizen zijn opgegroeid en waarvan Wesley, Raymond en Michel al meefietsen in het profpeloton, Stefan hard onderweg is ook zo'n klepper te worden, en Real Man Dennis als mechanieker het klappen van de zweep kent. De editie van 2015 met medewerking van Team Roompot Oranje Peloton, waar op Stefan na alle mannen onder contract stonden, was een voorlopig hoogtepunt in het nog korte bestaan van deze klassieker. Maar elk jaar weer wordt geprobeerd om er een nieuw hoogtepunt van te maken, waardoor deelnemers altijd verzekerd zijn van een gezellige en ontspannen sfeer, uitstekende verzorging en niet te vergeten, een prachtige route. Niet voor niets heeft de kredersKlassieker de 3-sterrenstatus van de NTFU bereikt. Kijk voor meer informatie over de KredersKlassieker ook op kredersklassieker.nl.

 

Omloop van Rotterdam

Bij deze tocht fiets je, zoals de naam al laat raden, rond wereldstad Rotterdam, Je kunt starten op 4 verschillende lokaties, want de Omloop van Rotterdam wordt georganiseerd in samenwerking met onze collega’s Barrhopoort uit Barendrecht, Toerclub Voorne Putten uit Spijkenisse en Toerclub Rijnmond uit Schiedam. Maar natuurlijk stellen we het zeer op prijs als je je inschrijft bij ons startpunt, Brasserie 'Het Graanhuys' in het zuid-Hollandse dorp aan de Rottemeren waar Toerclub Zevenhuizen '80 haar naam aan ontleent.

Vanuit Zevenhuizen loopt de route via de IJsseldijk naar de 'cima coppi' van de route, de Van Brienenoordbrug. Daarna volgt een verrassende aaneenschakeling van landelijke gebieden in de groene gordel rond Rotterdam. Maar je ontkomt er niet aan om af en toe de grenzen van de stedelijke gebieden of de petrochemische industrie te betreden. De tocht is het bewijs dat het mogelijk is om in zo’n druk stedelijk gebied toch een prachtige rit van 120 km uit te zetten. Voor degenen die wat minder kilometers willen maken is er een gepijlde route terug vanaf de eerste stop in Barendrecht.

 

Grote Rivierentocht t/m 2018

De Grote Rivierentocht is een laagdrempelige toertocht die door WTC Woerden al sinds 1992 wordt georganiseerd, een prachtige tocht door het Nederlandse rivierengebied van IJssel en Lek. Sinds 2013 wordt de tocht georganiseerd in samenwerking met TC Zevenhuizen '80. 

De prima uitgepijlde route volgt niet alleen maar de rivierdijken van de grote Hollandse rivieren, maar regelmatig worden zijsprongetjes gemaakt naar pitoreske stroompjes en kleinere watertjes. Ook de waterkeringen vormen markante herkenningspunten in het Hollandse rivierenlandschap. De route kent 3 afstanden, 60, 125 en 170 kilometer, zodat zowel mannen en vrouwen in topvorm als wat minder getrainde fietsers lekker uit de voeten kunnen.