clubrit toertocht clubwedstrijd trainingsrit clubactiviteit fietsen bij de buren

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
7
8
9
10
12
14
15
16
17
19
21
22
Datum : zaterdag 22 juni 2024
23
24
26
28
29
30
Weersverwachting
Zevenhuizen

BikePlaza

Op dagen met mooi weer is het te druk op de Rottekaden. Er wordt gefietst door recreanten, families, ouderen, Maar er wordt ook gewandeld, gespeeld, geskeelerd op dezelfde fietspaden. Daardoorheen rijden groepen wielrenners soms met hoge snelheden. Dit leidt regelmatig tot conflicten en een negatieve beleving en soms ook tot ongelukken.

markering wielerrotte op weg

Het recreatieschap gunt iedereen zijn pleziertje en wil daarom alle recreanten een mooie beleving bieden in de Rottemeren. Dat geldt voor de 'relaxte' recreant, maar ook voor de wielrenner.

Wielrenroute

Het recreatieschap heeft voor de wielrenners daarom een alternatieve route aangewezen: De WielerRotte. We hebben deze route besproken met vertegenwoordigers van de wielersport en zij ondersteunen deze route van harte.

De route is in juni 2021 met groene symbolen op het wegdek aangegeven. Door deze markeringen te volgen heb je een prettig parcours waar je niet zo veel andere recreanten tegenkomt, geen andere mensen hindert en lekker door kunt fietsen.

Locatie

Het gaat om een fietspad in Bleiswijkse Fles, langs de Kooilaan en Rottebandreef in Recreatiegebied Rottemeren.

Planning

Het project loopt van heden tot 2023, in de de volgende fasen:

  • Fase 1: 2021
  • Fase 2: 2022 - 2023

Samenwerkingspartners

Voor de WielerRotte werken we samen met provincie Zuid-Holland, de gemeenten Lansingerland en Rotterdam, de NTFU, Deltacycling, CS010, TC Zevenhuizen ’80, TV Zoetermeer ’77, R.R.C. Pedaalridders, Koers Cycling Company.

Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Lansingerland.

Contact

Als je vindt dat de WielerRotte beter zou kunnen, dan horen we dat graag. We proberen financiering te vinden om in een tweede fase van dit project de route op een aantal punten te verbeteren. Je kunt je opmerkingen doorgeven via het contactformulier op deze website.

Met vragen kun je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., projectleider.

Bron: https://recreatieschaprottemeren.nl/projecten/wielerrotte/default.aspx