clubrit toertocht clubwedstrijd trainingsrit clubactiviteit fietsen bij de buren

ma di wo do vr za zo
1
3
5
6
7
8
10
12
13
15
17
19
20
22
24
26
27
28
29
Weersverwachting
Zevenhuizen

BikePlaza

Op zondag 22 jan jl zijn er weer een 14 tal leden naar Amsterdam gegaan om een clinic baanwielrennen te volgen.

Onder leiding van een (zeer) strenge, doch rechtvaardige, instructrice reden wij onze rondjes in Velodrome. Na aankomst eerst een lekker bakkie om vervolgens alle sterke verhalen van de vorige keer te delen. Daarna omkleden op de ijskoude vloer van de kleedkamer om vervolgens naar het midden terrein te lopen waar wij onze drill instructrice (laten we zeggen dat ze gewoon heul duidelijk was) ontmoette.

Na de nodige uitleg de groep in tweeën gesplitst om zo de nodige afstand onderling te kunnen behouden, veiligheid staat immers voorop bij de clinic. Eerst rustig op de betonnen vloer aan de fiets wennen, deze heeft immers geen rem en vrijloop zoals je op je gewone racer wel hebt. Dat waren geen overbodige rondjes( in mijn geval) kan ik je zeggen, het is echt even wennen dat je niet je benen stil kunt houden.
Na de ontwenningsverschijnselen te hebben getrotseerd konden we echt de baan op. Eerst nog rustig op de blauwe strook(côte d’Azur) later wat harder tussen de zwarte en rode lijn. Toen we eenmaal echt gewend waren werden we een soort van “losgelaten” met als stelregel de veiligheid, dat betekende met name afstand houden en bij het inhalen goed naast en achter je kijken wat er gebeurt.
Als je eenmaal het vertrouwen hebt gevonden kun je al snel besluiten iemand in te halen, maar daarvoor moest je flink op de pedalen gaan staan om met voldoende vaart bovenin de bocht door te komen.
Als laatste onderdeel hebben we nog een heuse 200m (1 rondje) tijdrit gereden met als winnaar Wilhelm. Gefeliciteerd Wilhelm, komend jaar mag jij je de sprintkoning van TCZ noemen.

Het was een hele leerzame en leuke middag!!! Ik ga dit zeker nog eens doen. Hopelijk weer met wat nieuwe gezichten uit de club.

Dus tot de volgende clinic!!!!

Dennis